Niclas Frisell

5 dan renshi

Sensei Niclas Fisell accepterade 2002 posten som teknisk rådgivare inom Gake Dojo. Förutom att vara teknisk rådgivare är Niclas en mycket god vän som jag (Johan Pettersson) känt under en längre tid! Niclas är dessutom hedersmedlem i Gake Dojo! Här följer en kort biografi:

Jag heter Niclas Frisell och är 31 år gammal. Jag är gift med Mona och har två små pojkar (Gabriel och Fredrik). Jag bor i en villa i Oskarström som är ett gammalt brukssamhälle ca 18km nord ost om Halmstad. I Oskarström har jag också min egen klubb. Jag jobbar som Radar ingenjör och som Teletekniker inom försvarsmakten i Halmstad. Dvs. jag lagar radarstationer och håller på med Teknisk övervakning. Jag utbildar även bevakningscheferna och de värnpliktiga vakterna i teknisk övervakning.

Jag har varit i väg på ett par uppdrag för Swedint. Jag har varit 14 dagar nere i Kosovo som cevilrep. Och tidigare i år var jag över ett par veckor i Lettland och Litauer för att utbilda deras tekniker i hur man tar hand om och reparerar deras PS70 Radarstationer (som de har fått av Sverige).

Jag började att träna Grekisk romersk brottning som 8 åring och höll på med det tills jag fyllde 12. efter det var det en tid utan idrott. Nja om jag skall vara ärlig gjorde jag ett försök som fotbollsspelare men slutade då jag inte fick tacklas och fällas. Några mål gjorde jag inte heller.

Runt 1985 kom jag och kompisen i kontakt med Benny Dahlqvist när min kompis Mathias praoade hos Benny. Benny hade precis dragit igång Jujitsu träning uppe på F14. Efter lite övertalning av mina föräldrar (jag skulle ju börja misshandla folk på stan m.m. om jag började med kampsport det visste ju de) så fick jag börja. Det kändes rätt från början och det tog inte allt för lång tid innan jag började att utbilda mig till instruktör. Efter det har jag varit med och utvecklat Shogun systemet och är nu invald i Shogun Sverige. Jag driver Shogun Systemet tillsammans med Peter Höglund och i bakgrunden finns fortfarande Shihan Benny.

Jag har på senare tid börjat att titta runt bland andra stilar och arter och håller på med lite Iaido för att rensa hjärnan. Jag försöker också att regelbundet utöva Qi Gong. Jag har förmånen att kunna göra det på arbetstid.

Jag har under mitt budo utövande varit runt i lite olika länder och tränat. Jag har även kuskat runt i Sverige för att träffa och träna med Svenska och Utländska instruktörer. Under denna tiden har jag också lärt känna min gode vän Shihan Johan Pettersson vars läger jag brukar instruera på. Johan och jag har även haft ett par utlandsresor tillsammans i Tyskland.

Jag har på senare tid upptäckt att världen är bra liten. Jag har kommit i kontakt med gamla elever via Internet, som man nu ett stort utbyte med. Och om man tittar runt så har man nog sovplats på de flesta ställen som man eventuellt skulle dyka upp på.